پیشبینی تولید و برداشت ۱۲۰۰ تن گل محمدی در استان همدان

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان از پیشبینی تولید و برداشت ۱۲۰۰ تُن گل محمدی تر از سطح گلستانهای این استان در سال جاری خبر داد.
به گزارش مملکت ما، حجت الله شهبازی اظهار کرد: سطح زیر کشت گل محمدی استان همدان در سالجاری حدود ۵۰۰ هکتار بوده که بر اساس پیشبینی بسته به شرایط از این میزان سطح افزونبر ۱۲۰۰ تُن گل محمدی تر قابل برداشت خواهد بود.
وی با اشاره به آغاز برداشت گل محمدی از گلستانها و مزارع این استان، افزود: از نظر سطح زیر کشت گل محمدی در استان همدان شهرستان ملایر با دارا بودن ۲۰۰ هکتار گلستان و مزارع گلمحمدی ۴۵ درصد از سطح زیر کشت گلمحمدی استان را به خود اختصاص داده و در این رابطه رتبه نخست را در میزان سطح زیر کشت دارد.
شهبازی گفت: شهرستان بهار با ۴۸ هکتار مزارع گلمحمدی و با اختصاص ۱۱ درصد از سطح زیر کشت استان رتبه دوم و شهرستان تویسرکان با ۴۴ هکتار سطح زیر کشت و دارا بودن ۱۰ درصد از سطح زیر کشت استان رتبه سوم استان را به خود اختصاص داده است.
وی میزان تولید گلمحمدی هر یک از شهرستانهای استان را متفاوت دانست و اضافه کرد: در این رابطه ملایر با ۴۳۵ تُن تولید سالیانه گلمحمدی حدود ۴۴ درصد از تولید گل محمدی استان را به خود اختصاص داده و همچنان در این رابطه نیز رتبه نخست استان را دارد.
شهبازی افزود: نهاوند با تولید ۱۳۰ تُن گلمحمدی تر و اختصاص ۱۳ درصد تولید رتبه دوم و شهرستان بهار با ۱۲۰ تن تولید و اختصاص ۱۲ درصد تولید استان به خود ،رتبه سوم تولید این محصول را در استان به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به فرآوریهای مختلف انجام شده از گل محمدی، ادامه داد: استان همدان در حال حاضر سالیانه دارای ۶۱۷ هزار لیتر تولید گلاب ،۲.۵ لیتر تولید اسانس گل محمدی، ۹ تن گلبرگ خشک گلمحمدی و ۲.۵ تن غنچه خشک به عنوان فرآوردههای گل محمدی است.
شهبازی ادامه داد: گل محمدی تولید شده استان همدان علاوه بر مصرف استان برای فرآوری به سایر استانها نیز ارسال میشود.
وی با بیان اینکه هر ساله بهصورت غیر مستقیم گل محمدی تولید شده استان همدان به خارج از کشور نیز صاد میشود، خاطرنشان کرد: امسال در نمایشگاه اکسپو زمینه صادرات مستقیم اینمحصول استان نیز فراهم و در این رابطه قراردادهایی منعقد شده که امیدواریم از این پس صادرات این محصول را به سایر کشورها به صورت مستقیم داشته باشیم.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی اظهار کرد: در استان همدان وقتی در بحث گل محمدی یک دوره ۲۰ ساله را از سال ۸۴ تا ۱۴۰۳ بررسی میکنیم بر اساس آمار متوجه میشویم که سطح زیر کشت گل محمدی استان از ۵۲ هکتار در سال ۸۴ با افزایش ۹ برابری در سال ۱۴۰۳ به حدود ۴۴۶ هکتار رسیده است.
شهبازی افزود: اگر این جهش تولیدی را که در توسعه سطح زیر کشت گل محمدی داریم را بخواهیم بررسی کنیم میبینیم که طی سالهای ۹۶ تا ۱۴۰۳ طی این ۶ سال این جهش توسعه گلستانهای استان اتفاق افتاده و آن ۱۱ سال قبل از سال ۸۴ تا ۹۶ سطح زیر کشت گل محمدی تنها نزدیک به دو برابر یعنی از ۵۲ هکتار به ۹۵ هکتار افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه از سال ۹۶ تا امروز در بحث توسعه گلستان و مزارع گلمحمدی روند بسیار خوب و صعودی را شاهد بودهایم، خاطرنشان کرد: از سال ۸۴ استان همدان تنها ۵۲ تُن تولید گل محمدی تر داشته که این میزان در سال ۱۴۰۳ با افزایش ۱۸ برابری به ۹۹۵ تن گل تر رسیده و به عبارتی سطح زیر کشت این محصول ۹ برابر اضافه شده اما تولید بیش از ۱۸ برابر شده است.
شهبازی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ سطح زیر کشت گلمحمدی استان حدود ۳۴ هکتار افزایش داشته و از ۴۱۲ هکتار به ۴۴۶ هکتار رسیده است.
انتهای پیام/
نظرات