|

آغاز برداشت محصول نخود و عدس از مزارع دیم و آبی استان اردبیل

آغاز برداشت محصول نخود و عدس از مزارع دیم و آبی استان اردبیل

برداشت محصول نخود و عدس از مزارع دیم و آبی شهرستان بیله‌سوار، گرمی، انگوت، پارس‌آباد و اصلاندوز مغان در شمال استان اردبیل آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود که بیش از ۲۲ هزار تن از این محصولات برداشت شود.

به گزارش مملکت ما، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: در سال زراعی جاری ۱۴ هزار و ۶۳۴ هکتار از اراضی زراعی این استان به ویژه در منطقه مغان زیر کشت محصول عدس قرار گرفته است.

غفور آقایی با اشاره به پیش‌بینی تولید ۱۲ هزار و ۳۹۰ تن محصول عدس در استان اردبیل طی سال جاری زراعی گفت: شهرستان بیله‌سوار با پنج هزار هکتار سطح زیر کشت و پیش‌بینی تولید پنج هزار تن از این محصول، قطب تولید عدس در استان اردبیل و کل کشور محسوب می‌شود.

وی سطح زیر کشت نخود دیم در استان اردبیل را نیز ۱۰ هزار و ۲۵ هکتار اعلام کرد و افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۰ هزار تن محصول مرغوب نخود از مزارع این استان برداشت شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به کاهش بارندگی طی سال‌های اخیر، بر اهمیت کشت پاییزه و انتظاری حبوبات دیم تاکید کرد و ادامه داد: با توجه به تداوم خشکسالی، کشت پاییزه و انتظاری حبوبات دیم توصیه می‌شود تا بوته این محصولات بتواند از حداکثر میزان رطوبت و نزولات آسمانی بهره‌مند شود.

وی با اشاره به کشت مکانیزه حبوبات در سطح ۲۲ هزار و ۱۱۱ هکتار از اراضی استان اردبیل در سال زراعی جاری اظهار کرد: حبوبات در شهرستان‌های گرمی و بیله‌سوار مغان به صورت دیم و پاییزه کشت می‌شود.

آقایی اضافه کرد: استان اردبیل هم در سطح زیر کشت و هم در زمینه میزان برداشت و هم در کیفیت محصول عدس در رتبه نخست کشوری قرار دارد و عدس مغان دارای شهرت ملی است.

وی با بیان این که استان اردبیل جزو ۱۰ استان برتر کشور در تولید محصولات کشاورزی ایران به شمار می‌رود، افزود: محصول عدس استان اردبیل به علت تولید به شکل ارگانیک از مرغوبیت و سلامت بالایی برخوردار است و مزارع حبوبات استان امسال با وجود خشکسالی و تنش آبی به خصوص در فصل پاییز و زمستان، از شرایط خوبی برخوردار است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: چهار درصد تولیدات متنوع کشاورزی در این استان تولید می‌شود و سه دشت اردبیل، مشگین‌شهر و مغان جزو مناطق مستعد کشاورزی کشور برای تولید انواع محصولات به ویژه حبوبات و غلات به شمار می‌رود.

انتهای پیام/

نظرات