|

پیش‌بینی برداشت ۷۰ هزار تن هلو در استان آذربایجان‌شرقی

پیش‌بینی برداشت ۷۰ هزار تن هلو در استان آذربایجان‌شرقی

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برداشت ۷۰ هزار تن هلو در سال جاری در استان خبر داد و گفت: شبستر، قلب تپنده تولید هلو ایران با سهم ۴۵ درصدی از تولید استان است.

به گزارش مملکت ما،  مسعود جعفرنژاد در گفت‌وگو با خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: کل سطح زیر کشت این محصول در آذربایجان شرقی حدود پنج هزار و ۵۰۰ هکتار است که شامل پنج هزار و ۴۰۰ هکتار سطح بارور و ۱۰۰ هکتار سطح غیربارور می‌شود و برآورد می‌کنیم میزان تولید هلو در سال جاری به حدود ۷۰ هزار تن برسد.

وی با بیان اینکه متوسط عملکرد استان حدود ۱۴ تن در هکتار است، خاطرنشان کرد: عملکرد باغات شاخص استان حتی به ۴۵ تا ۵۰ تن در هکتار نیز می‌رسد.

وی شهرستان شبستر را با دو هزار و ۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت و سهم ۴۵ درصدی از کل تولید، رتبه نخست استان دانست و افزود: شهرستان‌های مراغه، مرند، اهر، هوراند، تبریز و میانه نیز در رتبه‌های بعدی تولید قرار دارند.

به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی ، عملکرد شهرستان شاخص استان در سال جاری از ۲۲ تن به حدود ۱۸ تن در هکتار کاهش یافته که علت اصلی آن کوچک شدن سایز میوه‌ها به دلیل گرمای هوا و شروع زودهنگام رسیدگی میوه، خشکسالی، کم‌آبیاری ناشی از قطعی برق و خشک شدن برخی باغات به‌ویژه در روستای شندآباد شبستر بوده است.

وی با اشاره به پایه‌های مورد استفاده شامل پایه‌های بذری و پایه‌های رویشی و... و همچنین ارقام عمده‌ای همچون هلوی گرد گوشت سفید، خونی هسته‌ جدا، کارتی، انجیری تابستانی، انجیری زعفرانی، مالکی، انجیری پلنگی و هلوی کوثری گفت: ۵۵ تا ۶۵ درصد محصول تولیدی استان به‌صورت تازه‌خوری در داخل استان، استان‌های مجاور، تهران و کرج مصرف می‌شود و ۳۵ تا ۴۵ درصد نیز به صنایع تبدیلی و فرآوری راه می‌یابد.

وی شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاص استان، استفاده از ارقام برتر و بهره‌گیری از آخرین فنون تولید محصولات باغی را از عوامل مهم کیفیت و طعم ممتاز هلوی آذربایجان شرقی برشمرد و تصریح کرد: همین ویژگی‌ها باعث شده این محصول نه‌تنها در بازار داخلی، بلکه در بازارهای خارجی مانند عراق و روسیه نیز متقاضیان فراوانی داشته باشد.

جعفرنژاد تاکید کرد: ۱۰ درصد باغات هلوی کشور در استان آذربایجان شرقی قرار داشته و از نظر سطح زیرکشت پس از استان مازندران در جایگاه دوم قرار گرفته است و از نظر میزان تولید نیز با ۸ درصد تولید، رتبه چهارم کشور را داراست.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار