|

پیری زودتر مغز با استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی

پیری زودتر مغز با استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی

تحقیق جدید نشان می‌دهد که شیرین‌کننده‌های مصنوعی مغز را پیر می‌کنند.

به گزارش مملکت ما، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مصرف زیاد شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام که در نوشابه‌های رژیمی و غذاهای کم‌کالری یافت می‌شود، با پیری سریع‌تر مغز و زوال حافظه مرتبط است.

این تأثیر در افراد زیر ۶۰ سال و بیماران دیابتی شدیدتر است.

محققان دانشگاه سائوپائولو برزیل در تحقیق جدید ۱۲ هزار و ۷۷۲ بزرگسال با میانگین سنی ۵۲ سال را به مدت هشت سال تحت نظر گرفتند. تمرکز این تحقیق بر بررسی تأثیر هفت نوع شیرین‌کننده مصنوعی رایج بود. این مواد شامل آسپارتام، ساخارین، آسه‌ سولفام پتاسیم، اریتریتول، زایلیتول و سوربیتول بودند که اغلب در محصولات فوق‌فرآوری‌شده مانند نوشیدنی‌های رژیمی، ماست‌های طعم‌دار و دسرهای کم‌کالری استفاده می‌شوند.

به گفته محققان، افرادی که بیشترین میزان شیرین‌کننده‌های مصنوعی را مصرف می‌کردند (به‌طور متوسط ۱۹۱ میلی‌گرم در روز، معادل یک قوطی نوشابه رژیمی) با کاهش عملکرد شناختی مواجه شدند که معادل ۱.۶ سال پیری مغز بود.

به عبارت دیگر، مهارت‌های تفکر و حافظه در این افراد ۶۲ درصد سریع‌تر از کسانی که مصرف بسیار کمی داشتند، تحلیل رفته بود.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار