تولید سالانه ۴۱۷ هزار تن شیر در استان آذربایجانغربی
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: دامداران این استان سالانه بین ۴۰۰ تا ۴۱۷ هزار تن شیر تولید و روانه بازار میکنند.
به گزارش مملکت ما، پرویز بستانچی افزود: بر اساس برآوردها، پیشبینی میشود میزان تولید شیر خام استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به حدود ۴۱۸ هزار تن برسد، ظرفیتی که آذربایجانغربی را به یکی از استانهای تأثیرگذار در تأمین امنیت غذایی کشور تبدیل کرده است.
وی آذربایجانغربی را با سهم ۳.۵ درصدی در تولید شیر کشور، در رتبه نهم کشور معرفی کرد و اظهار داشت: شهرستانهای ارومیه با ۹۶ هزار و ۱۴۰ تن، میاندوآب با ۵۸ هزار و ۵۲۰ تن و سلماس با ۵۴ هزار و ۳۴۰ تن بیشترین سهم را در تولید شیر خام استان دارند.
معاون بهبود تولیدات دامی استان با اشاره به آمار وزارت جهاد کشاورزی، گفت: سرانه مصرف شیر در کشور حدود ۱۱۰ کیلوگرم در سال است و با وجود چالشهای اقتصادی، آذربایجانغربی به دلیل حجم بالای تولید شیر و فرآوردههای لبنی در جایگاه مناسبی برای تأمین نیاز لبنی مردم قرار دارد.
وی ادامه داد: تولید شیر خام در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود نیم درصد افزایش یافته و هماکنون ۲۵۰ واحد صنعتی پرورش گاو شیری با ۱۷ هزار و ۲۰۰ رأس دام اصیل در استان فعال است.
بستانچی با یادآوری اینکه ۸۰ درصد تولید شیر استان در واحدهای سنتی و ۲۰ درصد در واحدهای صنعتی انجام میشود، اضافه کرد: در مجموع ۳۳ هزار واحد پرورش گاو شیری در آذربایجانغربی فعالیت میکند که جمعیتی حدود ۳۳۶ هزار رأس دام را شامل میشود
وی با اشاره به ارتقای بهرهوری در بخش دامپروری گفت: اجرای طرحهای نوسازی، بهسازی و اصلاح نژاد سبب شده است بسیاری از واحدهای سنتی از نظر بهرهوری به استانداردهای واحدهای صنعتی نزدیک شوند.
بستانچی افزود: سالانه حدود ۳۰ هزار تن شیر بیش از نیاز داخلی استان تولید میشود که معادل هفت درصد کل تولید شیر است.
بستانچی خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۳۰ هزار تن شیر بیش از نیاز داخلی استان تولید میشود که معادل هفت درصد کل تولید است و این میزان اغلب در قالب فرآوردههای لبنی فرآوری و علاوه بر توزیع در سایر استانها، بخشی نیز به اقلیم کردستان عراق صادر میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی استان تاکید کرد: با وجود کاهش قدرت خرید، مصرف لبنیات در استان همچنان پایدار است و وجود علوفه کافی، بهرهگیری از ضایعات صنایع تبدیلی و شرایط مناسب اقلیمی نقش مهمی در حفظ ثبات تولید و تأمین پایدار لبنیات داشته است؛ موضوعی که در تقویت امنیت غذایی کشور اهمیت ویژهای دارد.
انتهای پیام/
نظرات