|

تولید سالانه ۱۳۵ هزار تن پرتقال در استان گیلان

تولید سالانه ۱۳۵ هزار تن پرتقال در استان گیلان

فرماندار شهرستان رودسر اعلام کرد: سالانه ۱۳۵ هزار تن پرتقال در استان گیلان تولید می‌شود اما تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد آن وارد چرخه فرآوری می‌شود.

به گزارش مملکت ما از فرمانداری رودسر، «امیر مرادی» امروز جمعه در نشستی با مدیران شرکت‌های فعال در حوزه صنایع تبدیلی شهرستان و رئیس حوزه قضایی بخش ضمن اشاره به نیاز بر توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی به عنوان یکی از اولویت‌های مهم این شهرستان، این مطلب را بیان کرد و گفت: این در حالی است که عرضه پرتقال پاسخگوی ظرفیت کارخانه نیست و پتانسیل برای ایجاد کارخانه‌های بیشتر در این حوزه وجود دارد.

وی افزود: بیش از ۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان رودسر وجود دارد اما تنها پنج هزار و ۵۰۰ هکتار باغ پرتقال است که حدود ۹ هزار بهره‌بردار در آن مشغول به کار هستند.

مرادی به قابلیت‌های اقتصادی بالای پرتقال اشاره و خاطرنشان کرد: از پوست پرتقال گرفته تا کنسانتره، پکتین و حتی تولید خوراک دام، همگی قابلیت تبدیل به محصولات اقتصادی را دارند و می‌توان از ضایعات پرتقال برای تولید دان دام نیز استفاده کرد.

وی به تعیین نرخ مصوب برای خرید پرتقال از کشاورزان اشاره کرد و گفت: با شروع فصل اصلی خرید، نرخ ۸ تا ۱۱ هزار تومان برای خرید از کشاورزان تعیین شده است همچنین این واحدها هم‌اکنون پرتقال‌های افتاده را با قیمت ۷ تا ۸ هزار تومان خریداری می‌کنند تا دغدغه کشاورزان برای عرضه محصول کاهش یابد.

فرماندار رودسر،توسعه صنایع تبدیلی را عاملی کلیدی در ایجاد اشتغال پایدار دانست و تصریح کرد: بر اساس مطالعات بین‌المللی، از هر پرتقال می‌توان چندین فرصت شغلی تعریف کرد ضمن اینکه این صنایع نقش مهمی در جلوگیری از فسادپذیری محصولات کشاورزی دارند.

مرادی با اشاره به اشتغال حدود ۳۰۰ نفر در واحدهای فراوری میوه در رودسر از برنامه‌ریزی برای توسعه شهرک‌های تخصصی کشاورزی خبر داد و گفت: «اجازه نخواهیم داد نگرانی‌های زیست‌محیطی مانعی برای توسعه صنایع باشد» و تصفیه‌خانه‌های شهرستان آماده پشتیبانی از واحدهای تولیدی است و دستگاه‌های نظارتی در صورت بروز هرگونه مشکل، به‌موقع ورود خواهند کرد.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار